Banketbakkerij Maison Pierre

Nieuw: Kei van een bonbon

De Amersfoortse Kei is een grote steen in Amersfoort, waaraan de stad de bijnaam ‘Keistad’ en haar inwoners de geuzennaam ‘Keientrekkers’ danken. Op 7 juni 1661 trokken 400 inwoners van Amersfoort de kei op een slee naar de Varkensmarkt. Sinds 1953 staat de Kei op zijn huidige plek aan de Stadsring en kent iedereen Amersfoort als ‘Keistad’.

Ter gelegenheid daarvan ontwikkelde Banketbakkerij Maison Pierre en Wijnkoperij Henri Bloem uit Amersfoort een exclusieve Amersfoortse bonbon.

Het ontstaan van deze bonbon begon tijdens een thema-avond Wijn & Chocolade waarvoor een groep Amersfoorters zich aanmeldde en enthousiasme toonde voor een echte Amersfoortse bonbon waarin wijn een belangrijk ingrediënt zou worden.

Banketbakker Maison Pierre ging voortvarend aan de slag en had al na een aantal proefmonsters hét perfecte recept in handen: een basis van een pure chocoladebakje, gevuld met in Malaga PX gewelde rozijnen. Daarbovenop een luchtige chocoladecrème die op smaak is gebracht met de Malaga PX. Vervolgens afgewerkt met een PX rozijn. Dit geheel is overgoten met een pure ( 48.8% ) chocolade.

Het mooiste was dat de bonbon direct het uiterlijk had van een echte Amersfoortse Kei. Het resultaat is een heuse ‘Kei van een bonbon’ ontwikkelt n.a.v. het enthousiasme van diverse Amersfoorters door een tweetal Amersfoortse winkeliers.

Sinds de onthulling op 30 oktober 2011 is deze ‘Kei van een bonbon’ te koop bij Banketbakker Maison Pierre, Wijnkoperij Henri Bloem Amersfoort én het VVV in Amersfoort. U krijgt 9 bonbons in een luxe doosje met Amersfoorts wapen voor € 8.50 en nu ook in XL uitvoering, 16 stuks voor € 14.95 Leuk om cadeau te geven of voor uzelf. Een combinatiegeschenk van de bonbons en de dessertwijn is uiteraard ook mogelijk. Eventueel verpakt in een houten kistje. Ook zeer geschikt als relatiegeschenk.

Lees hier meer over de geschiedenis van 'De Kei'